I naturen kan det blive et rent “tag selv bord” for de store fugle, når ungerne ligger på højde med flyvehullet. På det viste billede bliver den lille fugl nød til at finde et nyt træ.
Vil Du beholde fuglene i Dine haven, kan det anbefales at Du fjerner gammelt rede materiale som kan indeholde lus, lopper, parasitter, rådne æg og døde fugleunger.
Med en FlexNest® indsats tager det kun få minutter uden brug af redskaber.

FlexNest® har udviklet en indsats som passer til fuglekasser med de indvendige mål 10 x 10cm. Der skal være mere eller lig med 14 cm, fra bund til underkant flyvehul.
De 4 indsatse som er vist herover er fra 4 forskellige skovspurvekasser.
I den tv ligger en død blåmejse som er blevet overrasket af skovspurven. I den næste kan man se på det nederste rede materiale  at det er en skovspurv der startede. Byggeriet er så senere overtaget af en musvit . Den tredje indeholder en død fugleunge og den 4 er indsatsen fyldt helt op.
Når indsatsen skal skiftes kan fuglekassen blive siddende på sin vante plads. Udskiftning af indsatsen tager kun få minutter uden brug af redskaber.

FlexNest® kan  tilbyde et fuglehus kaldet FlexNest®8i1 som er konstrueret med en slagfast sikkerhedsplade som forhindre større fugle i at skaffe sig adgang til ungerne.
Sikkerhedspladen giver samtidig mulighed for at indstille på 4 forskellige hulstørrelser.
Uheldet med den døde blåmejse kunne være undgået med den indstillelige hulplade.

Har du spørgsmål eller forslag?
Skriv til mig via formularen.
Eller ring på +45 20 22 74 50